Jajka faszerowane boczniakami


Jajka wypełnione farszem z podsmażonych boczniaków, żółtek i szczypiorku.



Składniki:
4 jajka
8 małych boczniaków
2 łyżki majonezu
szczypiorek
papryka mielona
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przeciąć na połówki. Żółtka przełożyć do miseczki, szczypiorek posiekać. Boczniaki umyć i pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki masła, aż wyparuje z nich woda. Usmażone grzyby wymieszać z żółtkami, szczypiorkiem i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć w miejsce po żółtku i posypać mieloną papryką.


Komentarze

  1. Robiłam już kilka rodzajów faszerowanych jajek, ale nigdy z boczniakami, a jak o tym myślę, to musi to rewelacyjnie pasować.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © Wyzwania Kuchenne